ZAGREB INVEST & EXPORT 2020: Utjecaj korona krize na izvoz i ulaganja

| Posted on

Zagreb će 21. srpnja biti domaćin druge po redu konferencije „ZAGREB INVEST & EXPORT 2020“ s glavnom temom „Utjecaj korona krize na izvoz i ulaganja“ (hotel Westin, dvorana Panorama, 17. kat). Riječ je o jednodnevnom međunarodnom skupu koncipiranom kao mjesto susreta investitora i industrije. Cilj je kroz predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka te niz individualnih sastanaka na jednome mjestu i u jednome danu omogućiti neposredan kontakt tvrtki i investitora te uvid u tržišne EU i regionalne trendove.

Ovaj skup i rasprava o investicijama i razvoju gospodarstva posebno su bitni u svjetlu najavljivane gospodarske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa koja bi, prema procjenama, mogla biti i gora od one započete 2008. godine. Upravo zato je neophodno okupiti sektor na jednome mjestu, razmijeniti najbolja iskustva i prakse te se međusobno povezati s potencijalnim poslovnim partnerima.

Osnovni cilj ove velike ulagačke konferencije je predstavljanje investicijskog potencijala u Republici Hrvatskoj. Konferencija služi kao komunikacijska platforma za uspostavu intenzivnije među-sektorske suradnje, kao i u cilju poboljšanja protoka informacija između različitih dionika. Konferencija će stvoriti pretpostavke za pokretanje mnogobrojnih investicijskih projekata u različitim prioritetnim područjima.

Na konferenciji će se obraditi aktualni podaci o tržišnim kretanjima i trendovima prioritetnih industrijskih područja. Glavne teme uključuju predviđanja za oporavak svjetskog tržišta, EU sredstva za pokretanje gospodarstva, mogućnosti za financiranje ulagačkih projekata, pokretanje i poboljšanje transporta i logistike, kao i analize postojeće svjetske i domaće ulagačke klime, rezultate istraživanja domaćeg tržišta, primjere najboljih praksi, pregled iskustva i dojmova stranih ulagača te predstavljanje specifičnih interesa ulagača.

Konferencija će se održati sukladno svim naputcima Stožera civilne zaštite RH, odnosno uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera (veliki prostor, osiguran razmak, dezinficijensi i maske za lice), kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum.